Wat kost een Invisalign behandeling?

Uw gebit is uniek. Daarom verschilt de scheefstand van kaak en tanden van patiënt tot patiënt. Een antwoord op wat het gaat kosten kan daarom niet gemakkelijk worden gegeven.

Uw medewerking telt

Een orthodontiebehandeling kan enkele maanden tot een jaar of langer duren, afhankelijk van de scheefstand én uw medewerking. Als u zich niet houdt aan de voorgeschreven uren dat u de aligners dient te dragen, dan kan de behandelperiode langer duren of het gewenste resultaat niet behaald worden.

Het aantal aligners dat elke cliënt nodig heeft, varieert ook van persoon tot persoon. Bij een minimale scheefstand van de tanden ligt het aantal aligners vaak onder de tien. Bij een uitgebreide behandeling kan het aantal aligners oplopen van tien tot dertig of meer.

Totaalkosten bij benadering

Ieder gebit is uniek. Geen behandeling is hetzelfde. Daarom kunnen de kosten slechts bij benadering worden gegeven: de geschatte kosten, inclusief de noodzakelijke retentie na de actieve behandeling (bijvoorbeeld een beugel voor de nacht of stabilisatiedraden achter de tanden), liggen tussen 2.500 en 5.500 euro.

Informeer naar de mogelijkheden voor een behandeling met een ongelimiteerd aantal clear aligners (comprehensive treatment) tegen een vast tarief. Dit kan u veel kosten schelen.

Niet in basisverzekering

Orthodontie wordt in de meeste gevallen niet vergoed vanuit de basisverzekering. Maar alleen als u een orthodontiebehandeling nodig hebt door een zeer ernstige ontwikkelings- of groeistoornis van de mond, het gebit of de kaak. Bij kinderen wordt dit meestal ontdekt voor het achttiende levensjaar en volgt een beugelbehandeling.

Landelijke tarieven

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) stelt ieder jaar de landelijke tarieven voor orthodontie vast. Het maakt dus niet uit waar u woont of behandeld wordt. Er zijn een aantal factoren die bepalen hoeveel een behandeling kost. Zoals het soort beugel en het aantal behandelingen dat nodig is. Daarnaast kan een behandeling duurder uitpakken door bepaalde persoonlijke wensen.

Betaling in termijnen mogelijk

Goed om te weten: de kosten voor orthodontie hoeft u niet in één keer te betalen. Gedurende het behandeltraject komt u regelmatig langs. Netpoint stuurt u iedere keer een factuur als u in een van onze praktijken bent geweest. Informeer ook naar de mogelijkheden om bij Netpoint gespreid te betalen. Een Invisalign-behandeling kan al vanaf circa € 2.500 voor een behandelingsduur van circa zes-acht maanden. Een behandelingstraject is namelijk onderverdeeld in codes met vaste tarieven die landelijk worden gehanteerd.

Wij maken u erop attent dat aan intake- en consultafspraken kosten zijn verbonden. Informeer vooraf altijd naar de (vastgestelde) tarieven.


Al 25 jaar innovatief en betrouwbaar

Orthodontie Amsterdam heeft het verzenden en innen van onze declaraties uitbesteed aan Netpoint Factoring, al 25 jaar een allround dienstverlener in de mondzorg.

  • Netpoint stuurt op ons verzoek de declaraties rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar.
  • Afhankelijk van uw verzekeringspolis ontvangt u een declaratie voor het (rest)bedrag. Wordt de behandeling volledig vergoed, dan ontvangt u geen declaratie.
  • Indien wij met u afspreken dat de declaratie per e-mail gaat, dan ontvangt u per e-mail een melding dat er een nieuwe (rest)declaratie klaarstaat.
  • Via deze melding kunt u direct met iDeal betalen of via een link inloggen in uw eigen omgeving in www.uwdeclaraties.nl. Hier vindt u een overzicht van uw declaraties, kunt u declaraties downloaden en kunt u reageren bij eventuele vragen.
  • Bij vragen kunt u telefonisch contact opnemen (lokaal tarief) met Netpoint tijdens werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur via 0416 541 509.
  • Voor inhoudelijke vragen over de behandeling kunt u ons bellen tijdens de openingstijden van onze praktijk.

Welkom bij de specialisten voor orthodontie:

Clear aligners of traditionele beugel?

Innovatieve technieken geven u meer keuze in orthodontische behandelingen. Toch kan de orthodontist adviseren om te kiezen voor een behandeling met een vaste of uitneembare beugel. Dit is afhankelijk van het beoogde eindresultaat, visuele voorkeuren en de scheefstand van uw gebit. Met een traditionele beugel kunt u vergelijkbare of betere resultaten behalen. Laat u vooraf goed informeren over de verschillende behandelmethoden.