Het ingenieuze Invisalign systeem

Uitneembaar  systeem

Het grootste voordeel is nauwelijks merkbaar: de Invisalign clear aligners vallen niet op en  zijn zo goed als onzichtbaar en het is een uitneembaar systeem waardoor er geen problemen zijn met eten en tandenpoetsen.

Comfortabel en pijnvrij

Het gevoel van pijn tijdens de beginfase van de behandeling is minder dan bij vaste beugels.
De meeste cliënten ervaren het dragen van Invisalign aligners als comfortabel en pijnvrij.

Geen spraakverandering

Met de Invisalign clear aligners heeft u nauwelijks last van spraakverandering: al na korte tijd dragen van de voorgevormde dunne plastic hulzen hebt u geen last meer van mogelijke spraakverandering.

Geen tandbederf

De Invisalign aligners kunnen tandbederf helpen voorkomen tijdens de behandeling. Omdat u ze op elk moment (tijdelijk) kunt verwijderen, kunt u uw tanden normaal poetsen met een gewone of elektrische tandenborstel. Ook flossen met draad of een rager is geen probleem. U kunt alles eten zonder bevreesd te zijn voor plakkerig voedsel of harde etenswaren.

Waar zijn Invisalign clear aligners beugels van gemaakt? 

De Invisalign clear aligners zijn gemaakt van een speciaal ontwikkeld thermoplastisch materiaal van polyurethaanhars met een hoogmoleculair gewicht waarvan de bio-compatibiliteit in uitgebreide proeven is getest. De Invisalign clear aligners bevatten geen bisfenol A of weekmakers gemaakt uit pvc.

ISO gecertifieerd
Align Technology is gecertificeerd volgens ISO 13485:2003 door de ISO (International Standards Organisation), die ook kwaliteitscertificaten afgeeft. Dit certificaat wordt verleend aan bedrijven die voldoen aan de voorschriften voor medische hulpmiddelen en toestellen. De gespecialiseerde Amsterdamse orthodontiepraktijken op deze website zijn ISO-NEN 9001 gecertificeerd. Cliënten waarderen de praktijken met een hoog cijfer: 8.7.

Welkom bij de specialisten voor orthodontie:

Clear aligners of traditionele beugel?

Innovatieve technieken geven u meer keuze in orthodontische behandelingen. Toch kan de orthodontist adviseren om te kiezen voor een behandeling met een vaste of uitneembare beugel. Dit is afhankelijk van het beoogde eindresultaat, visuele voorkeuren en de scheefstand van uw gebit. Met een traditionele beugel kunt u vergelijkbare of betere resultaten behalen. Laat u vooraf goed informeren over de verschillende behandelmethoden.